ulrico-joyce.reismee.nl

Buenos Aires, Lima en een stukje kust van Peru

Na vrijdagavond (en nacht) nog een gezellig feestje te hebben gehad met familie en vrienden (waar we allemaal leuke, handige en praktische dingen hebben gekregen voor onze reis, waarvoor nog dank allemaal) zijn we zondag dan eindelijk richting vliegveld Dusseldorf vertrokken. Na afscheid van Jan en Riet te hebben genomen, nog bijna het vliegtuig gemist...geen goed begin!! (Komt dit soms bekend voor?...)

Maandagochtend. Nou, we zijn er! Mega eind vliegen en een beetje de kluts kwijt door alle tijdzones. Het is hier nu bijna 20.00 uur en zitten in een hostel als echte backpackers. Via een ander vol hostel kwamen we hier uit, gebracht door totaal geen engelssprekende louche uitziende taxichauffeur.. Maar verder vrij oke tot nu toe. Behulpzame aardige jongen achter de bali en vieze borden in de keuken, 3 druppels water uit de douche, echt heel backpacker-achtig. Er is een soort huiskamer waar nog wat anderen zitten en er is wifi,dus we drinken thee aan een tafel waar iemand anders zijn macaroni(?) Groenten snijdt, en mogen van onszelf over een uur naar bed (hoera!). Vandaag rond half 11 aangekomen, maar naast eenbus en 2x taxi hebben we nog niet veel gezien van b.a., Behalve het megahectische verkeer! En een supermarktje, waar we met beperkt spaans en hints voor gevorderden 8 plakken kaas hebben laten snijden voor op brood met kaas en tomaat en daarbij kan kaas dus niet ontbreken. We slaan het avondeten maar over.

Dinsdag is Ulrico niet helemaal lekker op gestaan, maar toch ontbeten en de stad maar in gegaan. Na gisteren san telmo te hebben bekeken (wijk waar hostel is), nu de iets betere wijken in gegaan en ook nog in wat parken geslenterd ( al snotterend, hoestend en proestend). 'S avonds gegeten in palermo (andere, wat hippere wijk in B.A.), op advies van Jannis en Martine. Erg leuk tentje waar het vlees voor je neus gegrild wordt en goed smaakt.

Woensdag la Recoleta bezocht; de begraafplaats waar Evita's graf is. Erg groot en bijzonder, er worden bijna complete wonigen gebouwd! Allemaal minikerkjes met glazen deurtjes of glas in lood, waardoor je direct tegen de kisten van een gehele familie aankijkt. De tombes staan rij aan rij, waardoor straten ontstaan; een mini-stad op zichzelf. Wel beetje raar idee als je daar loopt.

Donderdag erg vroeg op om op tijd op het vliegveld van B.A. te zijn voor de vlucht naar Lima, om daar te horen dat het vliegtuig een technisch mankement had. Overgeplaatst naar een andere maatschappij, met 2,5 vertraging maar wel 500 pesos rijker. In Lima hadden we al wel een hotel geboekt, dus dat maakte de aankomst vrij relaxed. Erg mooi hotel zie foto onder, maar maakte bij een nauwkeuriger inspectie toch een beetje vergane indruk.

De tweede dag in Lima nog een aantal musea bezocht om een beetje de geschiedenis en cultuur van Peru te leren kennen ( bij gebrek aan goed inlezen :-) ). Zaterdagochtend als eerste een busrit geregeld met de maatschappij Cruz del Sur en in de middag vertrokken naar de volgende bestemming; Ica/Huancachina. Wat is dat uitermate goed geregeld zeg. Een stewardess die je naam probeert te onthouden, eten, films en zelfs wifi in de bus! Oh ja en natuurlijk inca cola, een iets te zoet knalgeel substituut voor coca cola maar dan met kaugomballensmaak. Wel lekker!

Aangezien we de avond ervoor in het donker in huacachina waren aangekomen, was het wel bijzonder om op te staan en te zien dat er om ons heen er alleen zand was. Huancachina is nl een oase; een waterplas met palmen, hostels en eettentjes eromheen en verder niets dan zand. De zandduinen zijn megahoog en je kunt een board huren om te sandboarden. Dat moest Ulrico natuurlijk proberen en na wat oefenen viel het niet tegen. Wel echt overal zand (oren, haar, onderbroek)

Zondag een tripje geboekt naar Islas Ballestas waar we zeeleeuwen, zeehonden, een paar dolfijnen, veel vogels en vooral heel veel vogelpoep hebben gezien. En dat rook je ook!!

Vandaag maandag (13-09) zijn we vanuit (Huacachina) op weg naar Nazca en rijden op dit moment door een verlaten zandduinenlandschap. Ulrico nog een beetje snotterend, maar dit is nu overgenomen door Joyce die zich niet helemaal lekker voelt. Het is te hopen dat onze snotterperiode snel voorbij is!

Joyce & Ulrico

Ps. Door wat upload probleempjes in de bus is het nu al dinsdag en zitten we al in Arequipa, een erg mooie koloniale stad aan de voet van de vulkaan El Misti. We gaan proberen hier een hike door de Colca Canyon te maken (na al die drukte in de zuid-amerikaanse steden van afgelopen week hebben we behoefte aan natuur en rust

Cool

Hans

Een avontuurlijk eerste verslag met mooie foto's.
Geniet van Zuid Amerika, want het heeft vel moois en interessants te bieden. Hoop dat jullie je weer snel fit zullen voelen. Ik kijk uit naar een verslag van jullie volgende belevenissen.
Hans

MarcelB

Leuke Avonturen. Goed te lezen dat jullie je goed vermaken. Hoop niet dat jullie het gesnotter van mij hebt gekregen.

Voor andere bloglezers, vergeet niet te kijken op http://www.flickr.com/photos/uenj/. Hier staan nog meer foto's.

irene

we (niels wessel en ik) hebben jullie berichtje gelezen klinkt allemaal erg leuk!!
Heel veel plezier weer
xxx

anneke

Wat een onderneming! Blijkbaar heb je niet altijd te kiezen hoeveel water er uit de douchekop komt bijvoorbeeld. Zo leer je aanpassen aan alles wat er op je weg komt. Leuk om jullie verhalen te lezen

Ingeborg

Jullie zijn net op weg en nu al zoveel gezien en gedaan. Leuk hoor. Kan me wel voorstellen dat een weekje natuur en meer rust nu een welkome afwisseling is na alle drukte en hectiek. Enne Joyce.... het vliegtuig bijna missen..... mmmmm herken ik dat? Ha, ha, weet je nog, wij lekker shoppen en de tijd vergeten?? Geniet ze. Hier trouwens nog rustig... Bassie houdt zich nog koest in buik.

wout

Goed om te lezen dat het ondanks de verkoudheid, goed met jullie gaat. Erg leuk om de belevenissen te kunnen volgen. Kijk uit naar jullie komende verhaal en foto's. Blijf gezond!

Nicole

Zo zo, het gaat goed daar!!! Wat een verhalen zeg! Super leuk om te lezen! Dus ze kennen "Moi amo Verkerken" (geen idee of ik het goed schrijf) al daar?

Emon

Mooi werk dat jullie genieten ondanks lichamelijke mankementjes! Heeft ook wel weer zn charme om in zo'n afgeragd hostel te zitten, haha!
En natuurlijk kon Ulrico dat board weer niet onberoerd laten, is dat beetje vergelijkbaar met snowboarden of anders? En hoe is het vlees in BA, grote hompen?

Hasta pronto!

Petra

Hey wereldreizigers,

Wat ontzettend leuk om jullie avonturen zo te volgen, heerlijk die cultuur en natuur, zo heel anders dan ons platte landje. Geniet ervan en pak ook je rust, dan knap je ook weer sneller op (tja, opoe Petra kan t niet laten!)
liefs, Petra

JJ

Grondstation aan reiscrew: u wijkt af van de hier op de kaart getekende route!! Lui, kalm aan he, jullie hebben 4,5 maanden (for crying out loud!), denk dat je nog wel wat tijd hebt. Hug!

Cleo

Ola!
Klinkt heerlijk allemaal! Geniet ervan!
Groet'n Cleo

Loes

Tjee wat een prachtige gebieden bezoeken jullie, wat een belevenissen en wat zijn jullie sportief! ik heb vooral veel bewondering voor de lange wandel en klimroutes met rugzak(!) Wat een benen zullen jullie overhouden van deze reis.
Komt het einde eigenlijk al inzicht of hebben jullie besloten maar niet meer terug te komen? terug in het degelijke nederland.. waar iedereen zich met iedereen bemoeid) Is dat aanlokkelijk na zo'n reis of juist helemaal niet?
Ik hoop jullie in ieder geval weer te zien, hier of ik kom jullie elders bezoeken;)
geniet er in ieder geval nog van! Liefs Loes